Franks: Nu toate obiectivele din noul program se vor realiza

Noile obiective pe care Guvernul si FMI le propun in noul acord pe doi ani, care va prelungi intelegerea existenta, sunt ambitioase si nu vor fi indeplinite in totalitate, insa este important ca directia in care se misca Romania sa fie buna, considera Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

"Stiu ca avem o agenda ambitioasa in noul program, si imi dau seama ca nu toate obiectivele din acel program se vor realiza, dar nu este o chestiune sa obtii tot ce iti doresti, ci este o chestiune daca misti tara in directia cea buna. Noi nu suntem la conducerea acestei tari, dar speram ca ajutam tara sa se miste in directia cea buna", a spus Franks (foto), citat de Mediafax.

Oficialul FMI a aratat ca isi doreste ca peste un an Romania sa fi terminat cu succes prima parte a noului acord, cresterea economica sa fi accelerat catre 4-5%, sa fi fost create noi locuri de munca si sa fi existat un progres semnificativ in restructurarea intreprinderilor publice.

O misiune a FMI s-a aflat in Romania in ultimele doua saptamani pentru o noua evaluare a acordului stand-by, dar si pentru stabilirea noilor parametri ai acordului de tip precautionary care va fi incheiat in primavara acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri