Reducerea contributiilor sociale pentru angajatori poate fi amanata pentru 2012, daca economia Romaniei nu va creste in acest an potrivit asteptarilor, considera Andreea Paul-Vass, consilierul primului ministru, scrie Mediafax.
"Diminuarea poverii fiscale pe munca este plauzibila in a doua jumatate a anului 2011, cu conditia ca avansul economic pe care il prognozam sa se materializeze", a spus Andreea Paul-Vass (foto), la un seminar pe teme fiscale.

Ea a aratat ca, daca economia nu va avansa in acest an cu cel putin 1,5%, reducerea poverii fiscale va fi cel mai probabil amanata pentru anul 2012.

Consilierul primului ministru a vorbit, totodata, si despre o posibila reducere a cotei unice si a TVA in anii urmatori, mai ales avand in vedere competitia regionala extrem de dura din punct de vedere al fiscalitatii si, prin urmare, al atragerii de investitii.

"Abia in anii urmatori putem vorbi de diminuarea TVA si, ulterior, a cotei unice, pentru ca suntem intr-o competitie fiscala regionala extrem de dura, dar aceasta nu este o viziune care sa se materializeze in anul 2011. Pentru anul 2011, prioritatea ramane diminuarea poverii fiscale pe munca", a mai spus Paul-Vass.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat marti ca scaderea taxelor mari, precum TVA, este un obiectiv pe termen mediu-lung pentru Romania, pe masura ce tintele de deficit bugetar vor fi atinse, cresterea economica se va accelera si colectarea impozitelor se va imbunatati, fara a exclude o reducere a CAS la mijlocul anului. Franks considera ca sansele ca Romania sa ramana in recesiune si in acest an sunt de sub 10%, iar probabilitatea ca avansul economiei sa fie mai mic de 1,5% este de 50%.

La sfarsitul anului trecut, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, spunea ca reducerea contributiilor sociale va fi luata in calcul la jumatatea anului 2011, pentru a diminua costul cu forta de munca, mai ridicat decat in alte state, in conditiile in care tarile vecine au inceput sa scada impozitele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri