Raportul contine date despre 21 de state comunitare. Dintre acesta, Grecia, Malta si Spania au inregistrat reduceri, in ritm anual, ale productiei industriale in luna decembrie a anului trecut, de 5,2%, 3,1%, respectiv 0,1%.

Cele mai mari cresteri ale indicatorului se observa la Estonia (38,4%), Irlanda (16,9%) si Letonia (15,7%). In clasament, Romania este incadrata de Portugalia (3,3%) si Olanda (4,7%).

In UE, productia industriala a crescut cu 7,7% in decembrie 2010, comparativ cu ultima luna din 2009.
In ritm lunar, productia din Romania a coborat in decembrie cu 0,2%, fata de o scadere medie de 0,1% la nivel comunitar.

Citeste si:

Eurostat mentioneaza ca datele referitoare la evolutia anuala a productiei industriale sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare, iar cele legate de evolutia lunara sunt calculate in functie de sezonalitate.

Institutul National de Statistica a anuntat saptamana trecuta ca in luna decembrie 2010 productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu 11,2% ca serie bruta si cu 0,2% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 10%, respectiv cu 6,5%.

Anul trecut, comparativ cu anul 2009, productia industriala a crescut ca serie bruta cu 5,5%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,1%.