Cea mai redusa crestere economica din UE in T4

Romania a avut, in trimestrul al patrulea al anului trecut, cea mai redusa crestere economica din UE raportat la trimestrul anterior, in timp ce Marea Britanie, Portugalia si Grecia au inregistrat contractii ale Produsului Intern Brut (PIB), potrivit datelor prezentate de Eurostat, scrie Mediafax.

Economia Romaniei a crescut cu 0,1% in trimestrul al patrulea fata de iulie-septembrie, respectiv cu 0,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea modesta de 0,1%, similara cu avansul inregistrat in Italia, pune Romania pe ultima treapta in randul statelor cu evolutie pozitiva a PIB-ului in trimestrul al patrulea.

Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate in Bulgaria si Lituania (1,7% fiecare).

Pentru opt dintre statele membre UE, datele nu sunt disponibile in comunicatul Eurostat.

Raportat la trimestrul al patrulea din 2009, Romania si Grecia sunt singurele tari care au avut scaderi ale PIB-ului in perioada analizata, insa economia elena a suferit o contractie mult mai abrupta, de 6,6%.

Economia Uniunii Europene a crescut cu 2,1% in trimestrul al patrulea din 2010 fata de aceeasi perioada a anului anterior, respectiv cu 0,2% raportat la trimestrul al treilea. PIB-ul zonei euro a avansat in acelasi timp cu 2%, respectiv 0,3%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri