Pislaru, GEA: Antreprenoriatul este vazut negativ in Romania

Sa fii antreprenor este inca un lucru perceput negativ in tara noastra pentru foarte multi romani percep patronii ca pe niste explotatori, a afirmat Dragos Pislaru, director general al companiei de consultant GEA Strategy&Consulting, la conferinta "Mediafax Talks about SMEs: Strategii de dezvoltare a IMM-urilor".

“In Romania, din nefericire antreprenoriatul are inca o conotatie negativa pentru ca patronii sunt considerati niste fiinte care exploateaza fiintele din jur. Iar pentru a schimba acest lucru trebuie sa avem si o componenta educativa pentru ca multi tineri romani care vor sa fie antreprenori se gandesc la cum sa dea tunuri. Practic, daca lucreaza intr-o companie stau toata ziua si carcotesc cand antreprenorul ii pune sa munceasca, iar daca au propria firma se gandesc cum sa se imbogateasca peste noapte”, a explicat Pislaru.

El a mai spus ca antreprenori nu sunt cei care care faceau tranzactii imobiliare in perioada de crestere economica, ci cei care au idei pe care le transforma in afaceri.

Sursa foto: Mediafax.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri