Presedintele Traian Basescu a declarat, in legatura cu ideea unui premier independent, ca aceasta poate fi o solutie, mentionand insa ca nu crede ca in coalitie va exista o sustinere in acest sens.

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat de ziaristi, dupa ce s-a intalnit cu parlamentarii PDL, cum vede ideea unui premier independent.

"Cred ca poate fi o solutie, dar nu cred ca in coalitie va exista o sustinere pentru aceasta idee", a raspuns Basescu, potrivit Mediafax.

Traian Basescu a mai declarat ca a demarat consultari cu partidele si grupurile aflate la putere cu privire la posibilitatile de relansare a increderii in coalitie, mentionand ca discutiile pentru o solutie finala in acest sens vor avansa dupa alegerile din UDMR.

El a mentionat a avut discutii cu organizatiile judetene ale PDL, cu parlamentarii acestui partid, cu reprezentanti ai UDMR, ai UNPR si cu liderul grupului minoritatilor.

Basescu a precizat ca discutiile vizeaza posibilitatile legate de relansarea increderii in coalitie si Guvern.

Presedintele a mai spus ca "speculatiile" presei legate de schimbarea premierului sunt "in afara realitatii".

Seful statului a mai spus ca discutiile vor avansa dupa alegerile din UDMR.

Surse democrat-liberale declarau ca din discutiile presedintelui cu reprezentantii PDL a reiesit posibilitatea inlocuirii premierului Emil Boc, o varianta, sustinuta de seful statului, fiind numirea unui premier independent.

In acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu, Cristian Popa, Calin Georgescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
FMI: Coronavirusul afectează o creștere economică solidă în 2020
Setari Cookie-uri