La nivelul UE, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 3,1% in decembrie, comparativ cu noiembrie, si cu 1,9% in perioada octombrie-decembrie, in ritm trimestrial.

Cea mai mare scadere lunara a indicatorului se observa la Germania (24,1%).

Comparativ cu decembrie 2009, activitatea din constructii din Romania a coborat cu 1,9% in ultima luna a anului trecut, cea mai redusa scadere din UE, dar in conditiile in care productia a crescut in trei state, iar Eurostat a prezentat date pentru 13 tari comunitare. Cel mai mare avans anual a fost inregistrat de Suedia (10,8%), iar cea mai accentuata evolutie negativa a fost consemnata de Germania (23,6%). In UE, activitatea a scazut cu 8%.

Eurostat noteaza ca evolutiile lunare si trimestriale sunt ajustate sezonier, iar cele anuale sunt adaptate in functie de zilele lucratoare.

Citeste si:

Institutul National de Statistica a anuntat in februarie ca in ultima luna a anului trecut volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de noiembrie 2010, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 33,8%, respectiv cu 17,5%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 1,0% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,3%.

In anul 2010, comparativ cu anul 2009, volumul lucrarilor de constructii a scazut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,2%, respectiv cu 14,4%.