Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Evenimentul zilei analizeaza motivele pentru care statul roman este un prost administrator. Solutia propusa: aducerea de directori noi din mediul privat.

Prefigurata criza alimentara mondiala readuce in atentie sectorul agricol. Doar saptamana aceasta bancile au lansat doua produse dedicate fermierilor, scrie Romania libera. Sectorul agricol ar putea fi unul dintre cele mai profitabile din Romania, in contextul in care pretul alimentelor creste de la o zi la alta. Pana a ajunge insa sa produca pe suprafete importante, fermierii au nevoie de finantare.

Guvernul recunoaste ca despagubirea fostilor proprietari a fost un esec si promite noi solutii, scrie Ziarul Financiar. La cinci ani de la infiintarea Fondului Proprietatea, Guvernul prin ministrul justitiei a recunoscut pentru prima data ca procesul de restituire si despagubire a fostilor proprietari a fost un esec. Declaratia vine la mai putin de o luna dupa ce Fondul Proprietatea, instrument creat special pentru procesul de despagubire, a fost listat la Bursa. Daca fostii proprietari au pierdut, in schimb cei care le-au cumparat titlurile la discount au castigat.

Un roman este judecat in Statele Unite, pentru o megaescrocherie online, in urma careia 1100 de persoane au pierdut 2,7 milioane de dolari. Bucuresteanul Adrian Ghinghina (33 de ani) este una din cele 12 persoane care au organizat licitatii online false, pe site-uri precum eBay, Craiglist si AutoTrader.com, pentru obiecte scumpe cum ar fi masini, motociclete si rulote, transmite Yahoo News, citat de Gandul.

Money.ro publica un story despre Macoway.com, “Google-ul romanesc pentru firme”. Macoway e un start up “made in Sibiu“, care vrea sa faca diferenta intre paginile de umplutura si cele cu adevarat relevante in cautari dupa cuvinte.

“Cum pierzi afaceri de 70 mld. de euro cu chinezii?”, intreaba Financiarul. Mergi pe calea birocratiei si a dezinteresului. Niciun investitor chinez de cali¬bru nu a intrat pe piata roma¬neasca si niciunul din cele 50 de proiecte prezentate la incepu¬tul anului trecut Chinei, in valoare de aproximativ 60-70 de miliarde de euro, nu s-a concretizat in vreun fel. Cauza: birocratia ministeriala, vize scumpe, si care nu prea se acorda, plus dezinteres institutional.

“Va fi 2011 primul an in care bancile vor iesi in pierdere cu proiectele imobiliare?”, intreaba o analiza DailyBusiness.ro. Numarul insolventelor si falimentelor din domeniul imobiliar va fi in crestere in acest an, spun majoritatea specialistilor in imobiliare de pe piata locala. Mai mult, scaderea, sub nivelul creditelor, a valorii multor active imobiliare aduse ca garantii de dezvoltatori ar putea aduce in acest an si primele pierderi ale bancilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Erste: Economia românească se va contracta cu 4,7% anul acesta
Setari Cookie-uri