Ministrii Economiei, Industriilor si Comertului din Arabia Saudita, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Oman si Qatar sunt asteptati sa participe, in perioada 8-10 martie, la Bucuresti, la Forumul Economic CCG – Romania – Bucuresti, organizat de Ministerul de Externe si cel al Economiei, anunta Mediafax.
Ministerul Afacerilor Externe, impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) si in colaborare cu Forum Invest Bucuresti si cu Federatia Camerelor de Comert ale CCG organizeaza Forumul Economic CCG – Romania – Bucuresti: Oportunitati de afaceri in Europa Centrala si de Sud-Est, care se va desfasura la Bucuresti, in perioada 8 – 10 martie 2011, se arata intr-un comunicat al MAE.

Initiativa apartine Secretarului General al Consiliului de Cooperare al Golfului, ES Abdulrahman H. Al-Attiyah.

"Evenimentul este primul de aceasta anvergura in Europa Centrala si de Sud-Est. Au fost invitati sa participe ministrii economiei, industriilor si comertului din statele CCG, reprezentanti ai altor ministere interesate, conducerea principalelor banci, a camerelor de comert nationale, reprezentanti din mediul bancar-financiar, investitional, de afaceri si ai mediului academic. Din Romania, participantii provin din ministerele economice, Banca Nationala a Romaniei si Eximbank, Consiliul National al IMM-urilor, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, ANEIR, alte agentii si uniuni profesionale. Forumul va include sase paneluri: resurse naturale, energie: petrol si gaze naturale; IT, stiinta si educatie; investitii (piata financiar bancara); agricultura, cu accent pe securitatea alimentara; IMM-uri; turism, infrastructura si constructii. In cadrul panelurilor vor fi prezentate proiecte din aceste domenii de activitate, de interes aparte pentru economia Romaniei", mentioneaza MAE.

Deschiderea oficiala va avea loc in 8 martie, iar sesiunea plenara si grupurile de lucru se vor desfasura la data de 9 martie. Ziua de 10 martie este dedicata discutiilor de afaceri.

Forumul de la Bucuresti reprezinta prima etapa a unei actiuni de anvergura menita sa dezvolte contactele intre reprezentantii celor doua piete, precizeaza MAE. Evenimentul va fi urmat la sfarsitul acestui an sau in prima luna a anului viitor, de o editie similara, organizata intr-unul din statele membre CCG. Evenimentele sunt concepute astfel incat sa creeze premisele unei succesiuni de forumuri, care sa permita evaluarea stadiului de realizare a proiectelor convenite si identificarea altor ocazii si posibilitati de cooperare.

Consiliul de Cooperare pentru Statele Arabe din Golf (The Cooperation Council for the Arab States of the Gulf), cunoscut si sub numele de Consiliul de Cooperare al Golfului, este o organizatie regionala de cooperare, infiintata la 25 mai 1981, din care fac parte Regatul Arabiei Saudite, Statul Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrein, Sultanatul Oman si Statul Qatar.

Secretarul General al CCG este Abdulrahman Bin Hamad Al Attiyah (Qatar), care a vizitat Romania in februarie 2003 si iunie 2009. Presedintia prin rotatie a organismului este asigurata in 2011 de Emiratele Arabe Unite.

Sediul Secretariatului General al CCG se afla la Riad (Regatul Arabiei Saudite). Romania are relatii diplomatice cu toate statele CCG si misiuni diplomatice la Riad, Doha, Kuweit si Abu Dhabi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri