Ce oameni din business-ul romanesc ar putea candida pentru functia de prim-ministru, in cat timp ne recuperam investitia intr-o instalatie GPL la masina, cat de adanca este criza in Romania si ce spune managerul Fondului Proprietatea despre politicienii care au facut bani din actiunile FP? wall-street.ro a selectat cele mai interesante subiecte de business din presa de astazi.
"In fata indeciziei presedintelui Traian Basescu de a numi un nou prim-ministru, Ziarul Financiar propune 50 de oameni de afaceri si manageri, o adevarata elita de business a Romaniei, care au demonstrat pe parcursul carierei lor ca sunt capabili sa ocupe o astfel de pozitie".

Financiarul scrie astazi ca in plina recesiune, guvernul a alocat 600 de milioane de euro pentru cheltuieli neprevazute. "Raportul detaliat al Curtii de Conturi arata cum in plina criza s-a dispus discretionar prin hotarari de guvern peste 700 de milioane de euro, rezultate prin majorarea de peste 20 de ori a Fondului de rezerva bugetara".

"Primul magazin Lidl este gata", anunta Money.ro. "Retailerul german Lidl a finalizat constructia primului supermarket din Bucuresti", localizat pe strada Moinesti, insa nu se stie ziua cand va fi deschis.

Capital.ro a aflat ca instalatia pentru GPL se poate amortiza intr-un an. "Cresterea preturilor benzinei si motorinei ii determina pe soferi sa caute solutii pentru reducerea costurilor de utilizare a autoturismelor. Sistemele GPL au tot mai multi adepti".

"Ce motive au sefii sa concedieze cand business-ul e profitabil"? - aflati dintr-o analiza a DailyBusiness.ro.

"Conducerea SIF Moldova sustine ca listarea BCR la Bursa de Valori Bucuresti ramane de maxima actualitate", scrie ziarul Bursa.

Evenimentul Zilei scrie ca "peste 1.500 de intreprinzatori din mediul rural pot beneficia gratuit de consultanta si acces la platforma electronica de comert si promovare a afacerii".

"Doar noi si grecii am mai ramas in criza", anunta Adevarul, intr-un articol despre rezultatele statelor membre ale UE in ultimul trimestru din 2010. "Daca grecii au mari necazuri din cauza datoriilor acumulate, romanii platesc polite mai vechi, in special consumul excesiv pe credit din perioada de boom".

"Acum par bani obtinuti usor, dar in urma cu 1-2 ani era riscant", spune Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, intr-un interviu acordat Gandul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri