Premierul Emil Boc a subliniat, dupa discutia cu parlamentarii UNPR, ca regula ramane contractul individual de munca pe durata nedeterminata si ca incheierea contractelor pe durata determinata se face ca exceptie, acolo unde situatii legate in special de proiecte europene impun acest lucru, potrivit Mediafax.

"Sa fim bine intelesi, sa nu cadem in vreo capcana oferita de unii sau de altii: regula ramane contractul de munca pe durata nedeterminata. Prin exceptie, pentru situatii care tin de proiecte care au o durata limitata, de ce sa ne incapatanam si sa nu dam posibilitatea ca romanii sa aiba un loc de munca si sa fie utilizat acum, din nefericire, la negru, si sa nu beneficieze de celelate forme de protectie sociala?", a spus premierul.

El a aratat ca flexibilizarea Codului Muncii in sensul cresterii perioadei pentu care se pot incheia contracte de munca pe durata determinata de la 24 la 36 de luni are in vedere posibilitatea angajatilor de a avea un loc de munca legal si a subliniat ca regula ramane, in mod evident, contractul de munca pe perioada nedeterminata.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Gabriel Oprea revine in politica