Doar 40% din declaratiile unice au fost depuse. Mai sunt 3 zile

Firmele au depus pana marti, 22 februarie, cu trei zile inainte de data limita, circa 40% din numarul total de declaratii unice, din care cea mai mare parte la ghiseu, iar din cele transmite online, 15% au fost invalide, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a aratat ca pana marti dimineata erau depuse 181.674 de declarati privind plata contributiilor si a impozitului pe venit, din care doar 29.468 au fost depuse prin Internet, informeaza Mediafax. El a mai aratat ca Fiscul asteapta pana la sfarsituil saptamanii alte 450.000-470.000 de declaratii de la contribuabili.

"Din declaratiile depuse pe internet, 15% au fost declarate invalide, iar din cele depuse la ghiseu 5%. Ii asteptam pe contribuabili sa vina sa le corecteze", a spus Blejnar in cadrul unei conferinte de presa.

Declaratiile valide au fost depuse pentru un numar total de circa 1,5 milioane de contribuabili.

Potrivit vicepresedintelului ANAF Mihai GoganceaVatasoiu din numarul total de firme care trebuie sa depuna declaratiile, aproape 150.000 sunt societati care au un singur angajat si aproximativ 71.000 cu doi salariati.

Numarul firmelor cu mai multi salariati scade treptat, pana la 331 societati cu peste 1.000 de angajati.

Potrivit reprezentantilor ANAF, societatea care a depus declaratia unica pentru cei mai multi salariati este CFR Calatori, respectiv pentru 14.000 de angajati.

Vatasoiu a mai aratat ca Fiscul este pregatit pentru o eventuala supraaglomerare in ultimele zile de depunere a declaratiei unice si a dat asigurari ca nu o sa ramana niciun contribuabil care sa nu poata depune declaratia din cauza aglomerarii.

Pe de alta parte, potrivit legii, contribuabilii care nu vor depune declaratiile unice in termenul stabilit risca sa plateasca o amenda, iar in cazul in care documentele nu vor fi depuse pentru mai multe luni consecutiv, firma respectiva ar putea fi declarata inactiva.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri