Cum a reusit omul de afaceri Dinu Patriciu sa aduca o banca achizitionata in 2009 de la pierderi de 2,2 mil. euro la un profit similar intr-un singur an si cine sunt primii 10 tineri care ar putea primi 10.000 de euro de la stat pentru a-si infiinta o afacere? wall-street.ro prezinta o selectie a celor mai interesante subiecte de business din presa de astazi.
Ziarul Financiar scrie cine sunt primii 10 care ar putea primi 10.000 de euro de la stat pentru a-si infiinta o afacere. Astfel, Neculai Pantelimon, 24 de ani, este administratorul primei firme inregistrate la Registrul Comertului in baza legii prin care Guvernul acorda 10.000 de euro pentru tinerii intreprinzatori.

Din 11 februarie (data publicarii OUG 6/2011, care stabileste cadrul legal al programului), la Registrul Comertului s-au inscris 657 de microintreprinderi in cadrul acestui program, din care 518 sunt rezervari de nume, 48 sunt in curs de aprobare, cele 91 au fost deja inmatriculate.

"Statul, singurul perdant in programul «Rabla»", titreaza Financiarul. Potrivit publicatiei, rezultatele de exceptie cu care se lauda guvernul in ceea ce prives­te realizarea programului "Rabla" au adus castiguri de zeci de milioane de euro firmelor agrea­te pentru distruibuirea tichetelor valorice si colectarea autoturismelor scoase din uz.

Un audit al Curtii de Conturi privind perfor­manta acestui program scoate la vedere piata neagra creata din vanzarea tichetelor valorice, dar mai ales neregle­men­tarea unor aspecte ce conduc la fraude si chiar la imbogatirea nejusti­ficata a unui numar de societati agreate sa desfasoare aceasta activitate.

Dintr-un motiv sau altul, fie pentru ca sunt considerati experimentati si capabili fie doar pentru ca au sprijin politic, fostii directori ai companiilor de stat gasesc un loc caldut tot in cadrul companiilor de la conducerea carora au fost eliberați din functii. Money.ro prezinta declaratia unui fost director care a condus multi ani una dintre cele mai mari companii de stat din energie si care a intrat in mediul privat dupa demitere.

Din Capital.ro aflam ca omul de afaceri Dinu Patriu a adus Banca Populara a Georgiei pe profit in 2010, la doar un an dupa ce a cumparat-o de la Eurooil, o subsidiara a RAKInvestment din Emiratele Arabe Unite.

Conform raportului financiar pe 2010, publicat in februarie 2011, banca la care omul de afaceri Dinu Patriciu detine o proportie aproximativ 90% din actiuni, a realizat un profit anual de aproape 2 milioane de euro (4,6 milioane GEL ), dupa ce, in 2009, anul in care a fost preluata de omul roman de afaceri avusese o pierdere de peste 2,2 milioane de euro (5,4 million GEL).

Dailybusiness.ro scrie ca 2011 risca sa intre in istorie sub numele de "anul foametei". Stocurile mondiale de porumb au atins minimul ultimilor 37 ani, iar Romania ar putea sa suporte preturi uriase la alimente in urmatoarele luni, dupa cum semnaleaza patronatele din industrie.

Al doilea val al recesiunii va fi unul mai dur, mai puternic. Vom avea, potrivit expertilor, o criza fara precedent dupa cel de-al doilea razboi mondial - cea alimentara. Ceea ce atunci parea a fi neverosimil, avand in vedere productiile record din anii 2007-2008, se doveste in prezent o problema reala.

Cu Emil Boc in turneu prin parlament pentru a le explica senatorilor si deputatilor puterii asumarea pe modificarile legislatiei muncii, discutiile privind inlocuirea premierului au ramas in stand-by pana saptamana viitoare, cand se vor fi limpezit apele la UDMR, dar si angajarea raspunderii pe Codul Muncii va fi pusa in practica, anunta Evenimentul zilei.

Din Gandul aflam ca, din 2008, anul declansarii crizei, patru romani au achizitionat proprietati imobiliare pe o insula, potrivit reprezentantilor Coldwell Banker Affiliates of Romania. Identitatea lor nu a fost divulgata. Motivul: politica stricta de confidentialitate. Singurul roman despre care se stie ca detine o vila in insula caraibiana Saint Martin este Dinu Patriciu. El este totodata si cel mai bogat roman, cu o avere estimata in 2010 de Forbes Romania la 2,3 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri