Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) a autorizat si efectuat plati in conturile beneficiarilor, in perioada februarie 2010 - februarie 2011, in valoare de 2,28 miliarde euro, din care 1,39 miliarde euro din fonduri din bugetul UE, scrie Mediafax.
Din suma totala, platile aferente campaniei SAPS 2009 (Single Area Payment Scheme, schema de plata unica pe suprafata) au insumat peste 1,1 miliarde euro.

Peste 300 milioane euro au insemnat bani din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), 523 milioane euro au fost din Fondul Europeana pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR), iar de la bugetul national au provenit peste opt milioane euro.

Platile aferente campaniei SAPS din 2010 au insumat la randul lor peste 675 milioane euro.

Totodata, in intervalul mentionat s-au platit mai mult de 113 milioane euro pentru masuri de piata, cum ar fi reconversia sectorului viti-vinicol, fructe si lapte in scoli, interventie pe piata cerealelor si sprijin pentru persoanele defavorizate.

La capitolul ajutoare de stat, pentru plata nationala directa complementara in sectorul zootehnic s-au achitat peste 685 milioane lei aferente cererilor depuse in 2009 si aproape 725 milioane lei, reprezentand 92% din platile din zootehnie aferente cererilor depuse in 2010.

Acestora li s-a adaugat si plata accizei la motorina, in valoare de 143 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri