Presedintele ANAF neaga ca ar fi luat bani de la seful Biroului Vamal Ploiesti

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat ca nu a luat nimic de la seful Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, care a spus judecatorilor ca a primit mita 90.000 de lei si ca o parte din suma a ajuns "la presedintele S.B", scrie Mediafax.

"Eu nu am citit declaratiile lui Costea. Nu am luat nimic de la Costea, iar daca voi fi chemat de catre organele de urmarire penala sa dau declaratii, ma voi duce pentru ca vreau sa se faca dreptate si pentru ca sunt obligat de lege", a spus Sorin Blejnar (foto).

Costea a fost prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia, in cauza fiind efectuate cercetari si fata de alti lucratori vamali de la Ploiesti, informeaza.

Instanta arata ca, potrivit lui Costea, "in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul impartindu-i intre vamesi si alte persoane, ca P.P.si P.S., bani care, dupa stiinta sa ajungeau la presedintele S.B.".

Blejnar a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa ia masurile necesare ca urmare a acuzatiilor nedovedite din mass-media.

In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de unul din fostii angajatii din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care le-a respins de fiecare data.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri