In cadrul anchetei de conjunctura din ianuarie 2011, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +15%), potrivit unui sondaj realizat de Institutul National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% la intreprinderile mari, cu 500 de salariati si peste.

Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de crestere mult mai accentuata decat pe total: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, precum si fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice (solduri conjuncturale +19% si
respectiv +8%).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +16%).
In ceea ce priveste sectorul constructiilor, se va inregistra in urmatoarele trei luni o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +6%) si relativa stabilitate a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +2%).

Managerii estimeaza relativa stabilitate si a numarului de salariati (sold conjunctural -5%).

Preturile lucrarilor de constructii vor creste moderat (sold conjunctural +10%).

In comertul cu amanuntul managerii au estimat in februarie relativa stabilitate a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +2%).

Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +4%).

Citeste si:

Volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri vor inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural +3%).

Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural -1%).

Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +38%).

In servicii, conform estimarilor din luna februarie 2011, cererea (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural +4%).

In acest sector se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -2%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +11%).