"Intotdeauna Corpul de Control face anchete administrative si in acest caz este vorba de o ancheta administrativa, pe care am dispus-o la ANAF", a precizat Emil Boc, inainte de sedinta BPN al PDL, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca, asa cum a spus si pana in prezent, daca Parchetul va confirma cel putin una dintre plangerile sau suspiciunile care au aparut in mass-media, atunci seful ANAF va fi demis.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-a aflat, ieri, pentru circa 10 minute, la Guvern, cu putin timp inainte de sedinta speciala privind Codul Muncii. Blejnar a spus ca a mers la Guvern pentru o discutie cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Citeste si:

Sorin Blejnar a declarat ulterior ca nu se gandeste "sub nicio forma" sa se retraga din functie, atata timp cat a implementat cu succes declaratia unica si a contribuit la combaterea coruptiei, sustinand ca presiunea mediatica asupra sa are conotatii politice.

Consilierul de stat al primului-ministru, Andreea Paul-Vass, a declarat, duminica, la o emisiune televizata, ca seful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al premierului Emil Boc.

Boc afirmase anterior ca daca Parchetul sau DNA ii va trimite o sesizare cu privire la urmarirea penala a sefului ANAF, acesta va fi demis.
In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de fosti si actuali angajati din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care acesta le-a respins.