Premierul Emil Boc a declarat ca a dispus efectuarea unei anchete administrative a Corpului de Control la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), precizand ca, daca Parchetul va confirma cel putin una dintre suspiciunile aparute, seful ANAF va fi demis.
"Intotdeauna Corpul de Control face anchete administrative si in acest caz este vorba de o ancheta administrativa, pe care am dispus-o la ANAF", a precizat Emil Boc, inainte de sedinta BPN al PDL, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca, asa cum a spus si pana in prezent, daca Parchetul va confirma cel putin una dintre plangerile sau suspiciunile care au aparut in mass-media, atunci seful ANAF va fi demis.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-a aflat, ieri, pentru circa 10 minute, la Guvern, cu putin timp inainte de sedinta speciala privind Codul Muncii. Blejnar a spus ca a mers la Guvern pentru o discutie cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Sorin Blejnar a declarat ulterior ca nu se gandeste "sub nicio forma" sa se retraga din functie, atata timp cat a implementat cu succes declaratia unica si a contribuit la combaterea coruptiei, sustinand ca presiunea mediatica asupra sa are conotatii politice.

Consilierul de stat al primului-ministru, Andreea Paul-Vass, a declarat, duminica, la o emisiune televizata, ca seful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al premierului Emil Boc.

Boc afirmase anterior ca daca Parchetul sau DNA ii va trimite o sesizare cu privire la urmarirea penala a sefului ANAF, acesta va fi demis.
In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de fosti si actuali angajati din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care acesta le-a respins.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri