Dimineata primei zile de primavara nu s-a dovedit a fi prea banoasa pentru comerciantii din Piata de Flori din Bucuresti. Desi preturile au ramas la fel ca cele de anul trecut, florarii se plang ca lumea nu are bani, iar vanzarile merg mai prost. wall-street.ro a luat pulsul “bursei de flori” si va prezinta preturile.
Am venit si anul trecut aici si am vandut de 5 milioane (lei vechi – n.r.) in patru zile”, spune Viorica, una dintre floraresele din piata. A venit in Bucuresti acum trei zile si si-a instalat taraba chiar pe strada din spatele Pietei Cosbuc, acolo unde este traficul mai intens, in speranta ca anul acesta va face vanzare mai multa.

Comerciantii s-au instalat de-a lungul strazii din spatele pietei inca de aseara, iar azi dimineata nu mai niciun loc liber de parcare. Multi dintre ei au venit cu furgonete din care vand direct florile ori au inchiriat standuri in incinta pietei. Altii insa vand de pe marginea strazii.

Viorica nu este multumita de cat a castigat aseara (28 februarie) si azi-dimineata. Numara 50 de lei in buzunar si spune ca in ritmul acesta de abia va reusi sa isi acopere costurile marfii si de transport. Viorica vinde un fir de zambila cu 2,5 lei si un buchet cu trei zambile mici la 10 lei. Pentru zece buchete, face si reducere de pret: de la 100 de lei, la 150 lei. Chiar si asa, nu multi cumparatori s-au aratat interesati sa cumpere “la discount”.

O alta comercianta din piata, de data aceasta dintr-un stand din interiorul pietei, vinde flori en-gros. Maria A., asa cum se recomanda, are doi baieti care o ajuta cu vanzarea, dar spune ca anul acesta “merge foarte prost”. “Preturile sunt cam la fel ca anul trecut, dar lumea nu are bani, ca nu mai sunt salariile de atunci, e criza”, spune florareasa. La standul ei, o cutie cu trandafiri costa 100 lei, iar una cu zambile – 50 de lei.

Mai departe, in interiorul pietei, o alta vanzatoare si-a parcat o Dacia veche din care vinde direct flori. Are doar ghiocei de gradina, pe care ii tine in brate si pentru care cere 10 lei pentru 35 de fire. Spune ca pana acum a vandut de 100 de lei si asteapta sa isi epuizeze marfa pana la pranz. Va reveni in piata in jurul lui 8 Martie, atunci cand spera ca va aduna mai multi bani.

Dintre toate florile din piata, cele mai cautate sunt zambilele si lalelele, acestea din urma costand 15 lei buchetul. Vanzatorii au adus si deja binecunoscutele orhidee olandeze “la cutie” care costa 10 lei. Pentru clientii mai pretentiosi, florarii au si trandafiri, care insa s-au scumpit peste noapte de la 4 lei firul la 5 lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri