Repararea drumurilor din Gorj va costa 51 mil. euro

Consiliul Judetean (CJ) Gorj vrea sa contracteze lucrari si servicii de reparare si intretinere drumuri judetene, in baza unui acord-cadru pe o durata de patru ani, cu o valoare estimata la 214,9 milioane lei (51 milioane euro), fara TVA.

Pentru contractul denumit "Lucrari si servicii de reparare si intretinere drumuri judetene iarna-vara 2011-2015", CJ Gorj vrea sa incheie un acord-cadru cu un singur agent economic, contractele subsecvente urmand sa fie atribuite fara reluarea competitiei, conform unui anunt al institutiei, conform Mediafax.

"Acordul cadru prevede servicii si lucrari de intretinere curenta a retelei de drumuri publice judetene de pe raza judetului Gorj, in scopul mentinerii acestora la nivelul standardelor si reglementarilor tehnice in vigoare privind calitatea si siguranta traficului", se precizeaza in anunt.

Volumul lucrarilor si serviciilor care vor fi executate pe baza contractelor subsecvente acordului-cadru este conditionat de sumele alocate din bugetele anuale proprii ale judetului, in limita creditelor bugetare aprobate cu aceasta destinatie.

Reteaua de drumuri publice judetene din Gorj cuprinde 34 drumuri, cu o lungime totala de 837 km, din care 744 km modernizati, 80 km pietruiti si 13 km de pamant, cu o stare de viabilitate precara, determinata atat de structura rutiera imbatranita si iesita din perioada normala de functionare (circa 75%), cat si de traficul de mare tonaj, in continua crestere pe marea majoritate a acestora, se arata in caietul de sarcini.

Contractul va fi adjudecat prin licitatie deschisa, criteriile de atribuire fiind pretul ofertei, cu o pondere de 80%, timpul minim de interventie - 15% si numarul activitatilor (punctelor de lucru) - 5%.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 aprilie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri