Medicii ar putea fi platiti suplimentar, in functie de performanta

Ministerul Sanatatii (MS) vrea sa initieze un program pilot de finantare suplimentara a medicilor din spitalele aflate in subordinea autoritatilor locale.


Finantarea suplimentare ar avea ca sursa bugetul local al administratiilor locale sau judetene, se precizeaza intr-un comunicat de presa al MS.

“Am rugat conducatorii celor doua structuri asociative ale autoritatilor administratiei publice locale (Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene si a celor din Asociatia Municipiilor din Romania - n.r.) sa ne transmita, pana la data de 15 martie anul curent, punctul de vedere cu privire la acest demers. Am unele semnale ca exista autoritati locale care vor sa se implice si sa gaseasca solutii pentru plata medicilor in functie de performanta si de apreciarea pacientilor “, a declarat ministrul de resort Cseke Attila.

Daca autoritatile locale sunt interesate de a sustine un astfel de program, ministerul ar putea initia incepand cu luna mai un proiect de act normativ care va crea cadrul legal necesar.

Citeste si:

Romania, cel mai mare exportator de medici din Europa

Ministerul Sanatatii vrea sa clasifice spitalele in functie de competente


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri