Fata de decembrie 2010 preturile productiei industriale pentru piata interna si preturile productiei industriale pentru piata externa au inregistrat cresteri de 1,3%, respectiv 1,5%.

"Pe sectiuni (sectoare de activitate) s-au inregistrat cresteri de preturi in industria extractiva (+2,9%) si industria prelucratoare (+1,6%). Scaderi de pret s-au inregistrat la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,5%), cat si la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (-0,4%). Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria bunurilor intermediare (+2,1%), industria energetica (+1,7%), industria bunurilor de uz curent (+0,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,7%). Preturile produselor din industria bunurilor de capital au inregistrat scaderi fata de luna anterioara (-0,4%)", se arata intr-un comunicat al INS.

Fata de ianuarie 2010 preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au urcat cu 10%.

Citeste si:

Pe sectoare de activitate s-au remarcat cresteri in industria prelucratoare (+11,9%), in industria extractiva (+7,6%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+7,6%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,8%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria bunurilor intermediare (+13,9%) si industria energetica (+12,0%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,9%), industria bunurilor de capital (+3,3%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,7%).