Firma de brokeraj Tradeville a lansat un joc care simuleaza tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pentru dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android.
Aplicatia se adreseaza in primul rand investitorilor incepatori.

TradeVille Game foloseste cotatiile reale de pe BVB cu o intarziere de 15 minute. Investitorii pot sa cumpere sau sa vanda actiuni in limita bugetului initial de 100.000 lei.

Aplicatia nu ofera insa toate actiunile care se pot tranzactiona in mod obisnuit pe BVB, ci doar pe cele mai lichide 38 dintre acestea, inclusiv titlurile listate pe sistemul ATS al Bursei (E.ON, Bayer si Deutsche Telekom).

Jocul ofera si optiunea de a alege una dintre cele trei strategii de investitie, disponibile in functie de gradul de risc.

Lansarea unor aplicatii virtuale pentru persoanele care vor sa isi investeasca banii in piata de capital romaneasca incepe sa prinda contura si pe plan local. In aceasta vara, Certinevest a lansat prima platforma virtuala care permite utilizatorilor sa isi testeze investitiile in fondurile mutuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație Bursiera »


Setari Cookie-uri