Proiectul „CONTeaza pe Educatie” a fost creat si implementat de echipa Burcash | Managementul banilor si o echipa a Scolii Internationale Cluj. Sustinut de Banca Transilvania, proiectul a fost implementat in 21 de scoli din Transilvania, in cadrul programului „Scoala Altfel”, lansat de Ministerul Educatiei si se incheie astazi.
Peste 2200 de elevi, din 21 de scoli din Transilvania (din judetele Cluj, Alba, Bihor, Salaj, Maramures, Sibiu, Satu-Mare, Bistrita-Nasaud) au beneficiat, in programul „Scoala Altfel”, de educatie financiara si antreprenoriala prin programul “CONTeaza pe Educatie”.

Proiectul a fost conceput de Prof. Dr. Cornelia Vlad de la Scoala Internationala Cluj si Eusebiu Burcas, fondatorul primului program independent de educatie financiara din Romania, Burcash. Programul consta in cursuri menite sa contribuie la educatia financiara si antreprenoriala a elevilor cu varste intre 7 si 18 ani.

„In contextul perioadei de criza economica, s-a vazut din ce in ce mai des nevoia de a avea o populatie educata financiar, pe comportamentul careia sa se bazeze o economie mai stabila si dezvoltata pe fundamente sanatoase. Iar cu cat aceasta educatie incepe de la o varsta mai frageda, cu atat rezultatele vor fi mai vizibile pe termen lung. Scopul programului CONTeaza pe educatie! este sa familiarizeze copii cu principalele concepte financiare si sa sensibilizeze opinia publica cu privire la importanta introducerii educatiei financiare in scoli precum si la responsabilitatea majora pe care societatea, institutiile publice si cele private, alaturi de parinti si profesori o au in privinta viitorului financiar al copiilor din Romania”, a explicat Eusebiu Burcas.

„Pe parcursul unei serii de cursuri, traininguri si activitati practice desfasurate pe durata acestei “saptamani altfel”, elevii institutiilor participante au aflat care sunt metodele de economisire a banilor, ce sunt titlurile de valoare si cum functioneaza bursa, precum si ce alte moduri de investitii exista. Activitatile vor fi concepute ca si activitati interdisciplinare, vizand cunostinte din toate domeniile”, a explicat Cornelia Vlad.

Acestea au fost concretizate prin planificarea unor lectii cu caracter interdisciplinar axate pe tema propusa, prin concursuri (castigarea de bani de hartie si depunerea lor la Banca Virtuala), strangere de fonduri prin aplicarea de strategii de management si marketing pentru organizarea efectiva a unui magazin (clasele din ciclul primar), respectiv a unui eveniment (clasele V, VI).

Aceste activitati de invatare au fost implementate de un grup de 144 de profesori din scolile participante – pregatiti in cadrul unor module de training pe educatie financiara de reprezentantii Burcash si de o echipa de specialisti din partea Scolii Internationale Cluj. Sesiunile de training, care au reunit profesorii din scolile participante din toate cele 8 judete au inceput in 17 martie. Proiectul efectiv in scoli s-a derulat in saptamana 2-6 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație Bursiera »


Setari Cookie-uri