Peliculele "Bacalaureat", de Cristian Mungiu, "Sieranevada" de Cristi Puiu si "Caini", de Bogdan Mirica, care reprezinta Romania la editia din acest an a Festivalului de la Cannes, au fost asigurate cu suma totala de aproximativ 20.000 de euro.

"Suntem onorati ca lungmetrajele pe care le-am asigurat in 2015 sunt astazi in prim plan, in cadrul Festivalului de la Cannes", a declarat Georgiana Miron, Director Marketing si Comunicare la Groupama, compania care a asigurat cele trei filme, conform News.ro

Parteneriatele incheiate local, in sistem barter, au inclus asigurari CASCO si RCA

Parteneriatele incheiate local, in sistem barter, pentru realizarea filmelor au inclus asigurari de raspundere civila, de echipamente electronice, pentru incendiu si alte calamitati, CASCO si RCA, cargo si asigurare colectiva de accidente persoane, totalizand apoximativ 8000 de euro pentru lungmetrajul "Sieranevada", 5300 de euro pentru ”Bacalaureat” si 6000 de euro pentru ”Caini”.

De asemenea, au precizat reprezentantii companiei, cinematografia este una dintre principalele directii de sponsoring si ale Groupama, Fundatia Gan pentru Cinema fiind unul dintre principalii parteneri privati ai cinematografiei franceze, contribuind de peste 30 de ani la afirmarea si valorizarea noilor talente.

Lungmetrajul lui Cristian Mungiu, "Bacalaureat", are, in 19 mai, premiera simultan la Cannes si la Bucuresti, regizorul fiind primul care le ofera spectatorilor din Romania posibilitatea de a vedea filmul in acelasi timp cu prima lui vizionare la nivel international. Aceasta este a treia participare a lui Cristian Mungiu in Competitie, la precedentele doua filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, in 2007, pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" si premiile pentru scenariu si interpretare feminina, in 2012, pentru "Dupa dealuri".

Bogdan Mirica participa pentru a doua oara la Cannes, debutul sau in lungmetraj avand premiera mondiala in sectiunea Un Certain Regard. "Caini" a intrat in atentia selectionerilor de la festival inca din faza de proiect, fiind inclus in Atelierul Cinéfondation in anul 2014. Premiera filmului a avut loc pe 15 mai, acesta fiind realizat in colaborare cu Fundatia GAN pentru Cinema, care acorda in fiecare an premiul Un Certain Regard.

"Sieranevada", de Cristi Puiu, a avut premiera la Cannes in 12 mai, iar lungmetrajul – primul al cineastului care intra in Competitie - a fost intampinat cu elogii de presa internationala.

2016 marcheaza una dintre cele mai consistente prezente romanesti din istoria Cannes-ului. Standul din Marché du Film va promova in cadrul industriei

Sursa foto: Alexander Kirch / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri