Pandemia Coronavirus a impus o nouă ordine în activitățile zilnice ale tuturor. Pentru a împiedica întreruperea învățământului, autoritățile au pus la dispoziție varianta online a predării materiilor. wall-street.ro a aflat cum se desfășoară aceste lucruri într-unul din liceele din țară, care cuprinde clase de la a V- a până la a XII- a.

Pentru început, pot fi folosite mai multe aplicații pentru desfășurarea orelor, cum ar fi : Google class room, Webex sau Zoom. Se fac conturi atât pentru profesori, cât și pentru elevi și ora poate începe.

”Aplicația utilizată este stabilită la nivel de instituție de învățământ. Noi folosim Zoom și ne este foarte la îndemână. Putem face videoconferințe, filmulețe, există chiar și o tablă interactivă. Se desfășoară asemenea unei ore de curs normale, numai că este în mediul online”, a declarat , pentru wall-street.ro, o profesoară de Limba și literatura română, care predă pentru elevii din clasele a VI-a, a XI- a și a XII- a, la un liceu din județul Dâmbovița.

Cât despre respectarea orarului școlar stabilit la începutul anului, aceasta se face în funcție de instituție. Există și unități de învățământ unde este respectat programul 08:00- 14:00.

”Ținem cont de orar, în sensul în care o oră de curs durează 40 de minute, dar doar pe platforma Zoom. Dacă e necesar mai mult timp, e nevoie de o nouă conectare. Altfel, este destul de dificil să menținem elevii conectați o anumită perioadă de timp din zi”, a declarat profesoara de Limba și literatura română.

”Gândiți-vă că poate sunt și părinții care lucrează de acasă în această perioadă. Ar fi trebuit unul sau două laptopuri/ calcultoare, cel puțin. Astfel, stabilim împreună cu elevii și cu ceilalți profesori când este mai bine să începem activitatea. Fiind acasă, cei mai mulți preferă după-amiaza, ca să nu se trezească de dimineață, ceea ce pe noi nu ne deranjează”, a menționat sursa citată.

Modalitatea online de ține cursuri a fost adoptată pentru a continua predarea materiei și a ține copiii activi.

„Nu sunt puse note sau absențe și nu se fac evaluări. Într-adevăr, sunt date teme, acestea sunt verificate, dar pentru a fixa noțiunile predate. Mintea copiilor trebuie antrenată în această perioadă. Ei sunt dornici să comunice, să se vadă, fie chiar și online”, a mai spus profesoara.

Cât despre copiii care nu acces la un calculator sau un laptop, comunitatea profesorală a găsit soluții, menite să ajute elevii respectivi, să nu se simtă marginalizați sau să iasă din spectrul învățării.

”Chiar dacă nu au laptop sau calculator, părinții au telefon cu Whats´app sau e-mail de la locul de muncă. Trimitem mesaje, documente sau diferite scheme de lecții prin aceste canale, părinții le printează la locul de muncă și astfel, copiii respectivi au acces la o parte din informații. Ceea ce este un demers foarte bun”, concluzionează sursa wall-street.ro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri