Grupul Bittnet (BNET), un grup de companii cu activități de Educație și integrare soluții IT, a publicat bugetul pentru anul 2020. Principalul vector de creștere a veniturilor este așteptat a fi în continuare Divizia de Tehnologie, din care fac parte companiile Dendrio și Elian, divizie care țintește venituri de 107 milioane lei în 2020 și o marjă brută de 22 milioane lei.

Divizia de Educație, reprezentată de Bittnet Training și Equatorial, țintește venituri de 18 milioane de lei și o marjă brută de 11 milioane de lei.
Grupul estimează venituri consolidate de 125 de milioane de lei în 2020, care vor genera un EBITDA de 9,5 milioane de lei și un profit net de 2,5 milioane de lei. Indicatorul EPS (profit pe acțiune) ar avea valoarea de 1,27 bani, ținând cont de un număr estimat de 200 milioane acțiuni după înregistrarea majorării de capital cu 7 acțiuni gratuite la 10 deținute, supusă aprobării acționarilor în Adunarea Generală din aprilie.

“În mod evident incertitudinea despre evoluția generală a economiei, a încrederii oamenilor și companiilor în viitor, generată de starea de urgență instaurată ca efect al pandemiei, ne scade abilitatea de a face previziuni, și de aceea ne-am temperat planurile de creștere la doar 25% pentru anul acesta. Pe de altă parte, credem că soluțiile pe care le oferim sunt și mai relevante în acest mediu economic, și astfel cererea pentru ele nu va scădea, ci dimpotrivă. Am putea chiar îndrăzni să spunem că actualul context a accelerat în mod semnificativ transformarea digitală a companiilor locale, lucru care ne-am așteptat să aibă loc în decursul următorilor 3 ani, dar care, de fapt, s-a întâmplat în ultimele 3 săptămâni”, a spus Mihai Logofătu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație Bittnet.

În cursul lunii martie, Dendrio a lansat proiectul “Work from Home”, în cadrul căruia oferă, alături de partenerii Microsoft și Cisco, acces gratuit timp de 6 luni pentru companii românești la tehnologia necesară pentru a migra către lucrul de acasă. În cele 3 săptămâni de când a fost lansată inițiativa, Dendrio a sprijinit peste 40 companii să facă această tranziție din punct de vedere tehnologic.

Chiar și în contextul actualei pandemii, Grupul intenționează să continue investițiile pentru dezvoltarea gamei de produse și servicii, propunând acționarilor un buget de investiții de 10 milioane lei, care urmează a fi direcționat pentru lansarea platformei UXI – sistem de management a nevoilor de training pentru clienții strategici, dar și pentru lansarea noilor jocuri dezvoltate de Equatorial. Un astfel de exemplu este Bona Fides Agency, un joc de învățare dezvoltat în parteneriat cu Microsoft.

Bittnet derulează în prezent o operațiune de majorare de capital care țintește suma de 9 milioane lei, sumă ce va fi alocată la finanțarea dezvoltării grupului. Ulterior încheierii majorării de capital, grupul Bittnet va finaliza și procesul de transfer al acțiunilor pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri