Orele de educație fizică și sport se vor desfășura diferit, după redeschiderea școlilor, potrivit recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică, publicate de Ministerul Sănătății.

Documentul care detaliază măsurile care se iau în școli pentru clasele 0-XIII prevede că fotbalul se va juca la o singură poartă, cu maximum 4 elevi și portarul, adică se transformă dintr-un joc de echipă, într-o miuță sau un joc de pase la o singură poartă, scrie G4Media.

Baschetul se joacă fără pase și dribling, doar cu aruncare la coș, „fiecare cu mingea lui”.

Orele de sport „vor fi la finalul cursurilor, pentru ca elevii să poată pleca direct acasă”, prevede documentul.

Pentru orele de sport în care se joacă fotbal, noile reguli prevăd joaca la o singură poartă, atingerea mingei cu mâna este permisă doar portarului, iar repunerile din afara terenului se fac doar cu piciorul.

Jocul de baschet implică un sac special în care se bagă mingile, iar după joc mingile vor fi colectate în alt sac, apoi dezinfectate și puse în alt sac – proceduri pe care ar trebui să le facă profesorul de sport, cel mai probabil.

-știre în actualizare-

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri