La toamnă, școala ar putea să înceapă cu cel mult 15 elevi în clase și cu ore de 30 de minute. Sunt propuneri făcute de Institutul Național de Sănătate Publică, pentru evitarea transformării școlilor în focare de COVID-19. Documentul a fost publicat pe site-ul ministerului Sănătății.

UPDATE 11:30! Documentul care conținea regulile propuse pentru funcționarea orelor de curs, din nou an școlar, a fost scos de pe site-ul Ministerului.

Institutul Național de Sănătate Publică spune că programul școlilor trebuie organizat astfel încât să evite aglomerația, scrie Digi24. Orele de începere a programului trebuie să fie diferite pentru fiecare ciclu, iar pauzele vor fi majorate la 15-20 de minute fiecare, pentru ca elevii să aibă timp să meargă la toaletă fără să stea prea aproape unul de altul.

În fiecare clasă vor fi cel mult 15 elevi, iar fiecare dintre aceștia va avea un spațiu de siguranță de 4 metri pătrați. Același spațiu trebuie rezervat și profesorului.

Fiecare școală va avea o persoană care va coordona activitățile pentru prevenirea răspândirii virusului.

Copiii ar trebui să stea la școală cel mult 4 ore pe zi, iar durata unui curs nu trebuie să depășească 30 de minute.

Cum vor fi supravegheați elevii din ciclul primar

Elevii din ciclul primar vor trebui supravegheați în pauze ca să nu se apropie, îmbrățișeze sau să se atingă.

În fiecare instituție vor fi stabilite trasee de deplasare. Regula ar urma să se aplice inclusiv în curți.

Copiii vor fi distribuiți în clase la începutul anului școlar și nu vor mai putea fi mutați, în nicio împrejurare. Contactul între două grupuri astfel formate va fi evitat.

Nu va fi permisă funcționarea cluburilor școlare sau organizarea de activități, în timpul liber, la care să participe mai mult de 3 copii.

Orele de educație fizică trebuie să fie ultimele din program, pentru ca elevii să plece apoi acasă. La acestea pot fi jucate doar fotbal și baschet în aer liber.

Citește și: INSP schimbă regulile de joc în fotbal. Cum vor avea loc orele de sport în școli

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri