Un procent de 30% dintre cursanții care aleg să studieze un program de Executive MBA, pentru a-și dezvolta cunoștințele de business și potențialul de lideri, își plătesc din buzunarul propriu cursurile, a declarat, pentru wall-street.ro, Barbara Stöttinger, Decan al WU Executive Academy. Ceilalți primesc sprijin financiar din partea companiilor la care lucrează.

Statisticile realizate la nivel național arată că aproximativ 6.400 de persoane din România au absolvit un program de tip MBA sau EMBA.

Câți români absolvă în fiecare an cursurile unui program

Prof. Barbara Stöttinger, Decan al WU Executive Academy a declarat că, anual, se înscriu la programele de MBA/EMBA desfășurate pe plan local în jur de 200 - 300 de manageri și antreprenori români.

”Însă, pe lângă aceștia, școlile de MBA din România atrag și străini care activează în țară, iar motivele principale cred că sunt proximitatea, networkingul pe care îl pot dezvolta pe plan local, precum și prețul cursurilor. De exemplu, în ultimii ani, numărul străinilor înscriși în programul Executive MBA organizat de WU Executive Academy la București a fost între 10-25% din numărul participanților dintr-un an școlar”, a explicat Barbara Stöttinger.

Majoritatea străinilor care vin la cursurile noastre sunt angajați în România ai firmelor multinaționale sau locuiesc în țările vecine.

Domeniile de activitate din care provin cei mai mulți cursanți ai programului Executive MBA Bucharest sunt variate, de la IT/telecomunicații (28%), finanțe/asigurări (12%), comerț (11%), la construcții/inginerie (10%), industria FMCG (6%) și transporturi (5%).

”Însă avem numeroși studenți și din domenii precum energie, industria bunurilor de larg consum, consultanță, servicii, sănătate, agricultură etc”, a precizat Barbara Stöttinger.

Cine achită cheltuielile pentru educație

”Din totalul celor peste 300 de absolvenți ai programului nostru, circa o treime au primit finanțare integrală de la angajator, iar pentru o treime suma a fost cofinanţată de compania în care lucrau. Aproximativ 30% dintre cursanții Executive MBA Bucharest își susțin individual investiția în acest program”, a explicat Stöttinger, WU Executive Academy.

În cazul programului de Executive MBA taxa de școlarizare este de 35.000 de euro, sumă care nu include costurile de deplasare și cazare.

Potrivit acesteia, majoritatea cursanților, însemnând circa 94%, sunt angajații unei multinaționale, iar dintre aceștia 48% fac parte din top management, 34% sunt angajați pe poziții de middle management, iar 12% fac parte din entry-level management.

Restul de 6% dintre studenți sunt antreprenori sau lucrează pe cont propriu.

Ea a arătat că WU Executive Academy îi sprijină managerii și antreprenorii talentați, doritori să își dezvolte cunoștințele de business și potențialul de lideri, prin burse de merit, care acoperă până la 35% din taxa de şcolarizare a programului Executive MBA Bucharest. Printre acestea se numără și bursele dedicate femeilor lider, pentru care există un buget special.

De asemenea, se acordă și burse de studiu, iar, pentru a susține un număr cât mai mare de manageri și antreprenori să urmeze un program de educație executivă de calitate, a fost suplimentat numărul burselor de la una la șapte burse, în valoare totală de peste 100.000 de euro.

WU Executive Academy este parte a Vienna University of Economics and Business.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri