Un număr de 62.790 de contestaţii au fost depuse la sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, dintre acestea, 23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română - E)a), 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă - E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului - E)c) au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii.

"Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine - sub 650 de contestaţii - în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539)", afirmă MEC.

Soluţionarea lucrărilor contestate va avea loc în perioada 1 - 4 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice duminică, 5 iulie.

Rezultate Bacalaureat 2020: notele au fost publicate

Rezultatele de la BAC 2020 au fost afișate la avizierele liceelor, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și pot fi accesate în cadrul articolului. Puteți vedea primele rezultate de la Bacalaureat 2020 marcate, în premieră, de anonimizarea notelor: în locul numelui, pe liste apare un cod pe care îl știu doar absolventul de liceu care a susținut examenul și profesorii din școală, scrie edupedu.ro.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 5 iulie.

Este cel mai mare număr de medii maxime obținute la Bacalaureat din ultimii 17 ani. În urmă cu un an, la Bacalaureat au fost obținute 224 de medii de 10, ceea ce era cel mai bun rezultat din ultimii 16 ani. Astfel, în 2020 numărul mediilor maxime a crescut la 232.

Rezultatele pot fi accesate AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri