Conceptul de „grădiniță în natură" este extrem de apreciat în țările din vest. Antreprenorul Dan Prediger a adus și în România această idee, înființând, în 2017, Karin’s Kids Academy, grădiniță situată în pădurea Băneasa, care se întinde pe o suprafață de 10.000 mp. Iar după o perioadă în care copiii au stat luni de zile închiși în casă, iar părinții sunt încă sceptici în a-i duce pe cei mici în vacanțele departe de casă, acest loc a devenit unul foarte solicitat în această vară. Astfel, în prima săptămână de summer camps (29 iunie – 5 iulie), peste 100 de copii au făcut diverse activități la grădinița din pădure: dans, pictură, muzică, joacă în nisip, expediții în pădure sau au hrănit animalele.

„Majoritatea părinților și-a adus aici copiii pentru că, după 3 luni de stat în casă, copiii simt nevoia de socializare. Deși ne gândeam inițial că aceștia vor avea nevoie de puțin timp pentru a se adapa din nou în colectivitate, am fost surprinși să observăm că adaptarea s-a întâmplat de cum au sosit”, a declarat, Dan Prediger, într-un interviu acordat Wall-Street.

Prețul pe care părinții trebuie să îl plătească pentru vacanța de lângă casă a celor mici este de 250 de euro pe săptămână pentru programul scurt (până la ora 13), față de 175 de euro în 2019, și 350 de euro pe săptămână pentru programul lung (până la ora 17), fată de 250 de euro anul trecut. Acest preț include toate activitățile organizate în grădiniță, dar și 3 sau 4 mese pe zi, în funcție de programul ales. Chiar și la aceste tarife, cererile se pare că depășesc numărul de locuri disponibile.

„Pentru a respecta măsurile impuse de autorități, putem primi circa 110 copii. În prima săptămână am avut deja 100, iar zilnic primim între 7 și 10 cereri noi. Iar dacă în anii trecuți părinții îsi aduceau copiii în summer camp 1-2 săptămâni, anul acesta peste 90% au optat pentru 6-7 săptămâni”, susține antreprenorul.
Majoritatea copiilor sunt cei care frecventează grădinița și în timpul anului școlar, dar sunt și 2-30 de copii din exterior, a fost creată chiar și o grupă de școlari, cu copii până la vârsta de 12 ani.

Triajul se face acasă, ne bazăm pe responsabilitatea părinților

Dan Prediger a fost surpins că niciunul dintre părinți nu l-a întrebat despre măsurile de siguranță și distanțare socială pe care le-a luat în contextul pandemiei de COVID-19.

“Absolut nimeni nu m-a întrebat ce măsuri am luat pentru prevenirea COVID-19. Toți părinții au înțeles că nu ai cum să garantezi cuiva sau cum să eviți 100% apariția unui caz în grădiniță. De exemplu, în aer liber nimeni nu cred că poate ține copiii la distantă de 2 metri, timp de 2 luni, e o utopie, având în vedere că ei sunt în continuă mișcare”, a declarat, cu sinceritate, proprietarul grădiniței.

O altă măsură pe care antreprenorul nu a pus-o în practică este ca personalul să poate mască în exterior.

„Am luat decizia ca personalul să nu poarte mască în aer liber, ci doar în interior. Imaginați-vă cum este să fugi atâtea ore după copii cu masca pe față. Prefer să iau amendă, deși nu aș avea de ce, decât să am 50 de oameni luați cu salvarea din această cauză”, explică Dan Prediger.

Printre măsurile pe care Karin's Kids Academy le-a luat pentru a preveni un eventual caz de dezinfectare este și instalarea unui cort la poarta grădiniței – acolo părinții predau copii către educatoare și asistentul medical, care le ia temperatura.

“Dacă apare un caz de COVID-19 printre copii, ceea ce este puțin probabil, cei de la DSP ne-au spus că ese puțin probabil să ne închidă. Dacă, însă apare la personal, ceea ce este mult mai probabil să se întâmple, se va închide și vom intra în carantină timp de două săptămâni. Noi am discutat foarte serios cu angajații și i-am rugat să fie foarte precauți pentru că, dacă ne-ar închide două săptămâni am fi foarte aproape de faliment', mai precizează proprietarul Karin's Kids Academy Băneasa.

Acesta mai spune și că cel mai important triaj este cel făcut acasă, de către părinți.

Triajul cel mai sănătos se face acasă, nu de un asistent medical în grădiniță. Părintele trebuie să fie responsabil, să nu își aducă copilul bolnav în comunitate.

Dan Prediger, Florentin Oprea și Andreea Dumitru au deschis, în septembrie 2017, Karin’s Kids Academy Băneasa, după o investiție de 4,8 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri