Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în cazul în care în preajma datei de 14 septembrie vor exista foarte multe cazuri de COVID-19, va fi amânată începerea anului şcolar.

"Din păcate, ştim foarte bine ce s-a întâmplat. În Parlament, PSD a tras de timp şi s-a creat un vid legislativ pe legea carantinării, săptămâni în care mii de oameni bolnavi, pur şi simplu, au ieşit din spital, s-au dus acasă, s-au dus în comunitate şi boala s-a răspândit. Acum, trebuie să revenim cât se poate de repede la normalitate. Nu ştie nimeni cum va evolua pandemia. Noi calculăm acum un scenariu în care nu va fi considerabil mai rău decât acum şi şcoala începe pe 14 septembrie. Dacă, totuşi, se întâmplă să avem foarte multe cazuri atunci când ar trebui să înceapă şcoala, evident că vom amâna începerea anului şcolar, dar numai atunci când specialiştii Ministerul Sănătăţii ne spun că 'acum nu se mai poate' sau 'acum se poate'", a explicat şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.


El a precizat că decizia va fi luată în preajma datei de 14 septembrie. "Până atunci o să ne vedem destul de mult şi voi comunica şi eu public, de fiecare dată, care sunt şansele reale ca şcoala să fie amânată. Deocamdată scenariul pe care îl luăm în calcul este că şcoala începe pe 14 septembrie", a afirmat preşedintele Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri