Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că modul de desfăşurare a cursurilor pentru fiecare unitate de învăţământ se va stabili în preajma începerii anului şcolar, dar că, în prezent, majoritatea oraşelor, inclusiv Bucureşti, s-ar încadra în scenariul 'verde', iar aproximativ 50 de localităţi în scenariul 'roşu'.

"Bucureştiul se încadrează în scenariul 'verde' fiindcă şi dacă este un număr relativ mai mare de cazuri, la o populaţie foarte mare a Bucureştiului, după acest criteriu, acceptat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de Ministerul Sănătăţii, Bucureştiul intră în categoria 'verde'. Ca să fim foarte bine înţeleşi: majoritatea localităţilor din România intră pe scenariul 'verde': foarte puţine sau zero cazuri. (...) Măsurătoarea se va face atunci când e să înceapă şcoala. La momentul acesta, ca şi exemplu, sunt câteva sute de localităţi din România care intră în scenariul 'galben' şi sunt numai 50 de localităţi în România care astăzi s-ar încadra în scenariul 'roşu'. De asta am spus: şcoala va începe pentru majoritatea elevilor. Iar dacă într-o localitate numărul de cazuri creşte, atunci şcoala se închide pentru acea localitate sau pentru acel cartier. Nu se poate face o închidere per ansamblu, fiindcă nu este motivată epidemiologic", a declarat preşedintele citat de Agerpres.

El a explicat că încadrarea într-unul dintre cele trei scenarii va fi făcută în funcţie de numărul cazurilor noi de COVID-19 din media ultimelor 14 zile per mia de locuitori. Preşedintele a menţionat că datele vor fi actualizate permanent.

"Aceste analize vor fi foarte detaliate, se vor face permanent şi se vor actualiza permanent. Important este ca aceste date să fie obiective şi criteriile să fie aplicabile de către comandamentele judeţene. Şi da, vom avea situaţia când în unele localităţi şcoala se va face online, fiindcă sunt multe cazuri, iar în alte localităţi şcoala se va face absolut normal, cu prezenţa fizică a elevilor, fiindcă în acea localitate sunt puţine cazuri. De aceea, această împărţire pe scenarii, care este acceptată de foarte multe ţări, este folosită şi la noi", a spus Iohannis.

Anterior, preşedintele a anunţat că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

"Pentru fiecare şcoală în parte, Comandamentul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe scenariul 'verde', asta însemnând că toţi elevii merg fizic la şcoală, se ţin cursuri normale; sau, dacă se merge pe scenariul trei - 'roşu', când nimeni nu merge la şcoală şi totul se desfăşoară online; sau scenariul 'galben', scenariul doi, de risc mediu, care înseamnă că o parte din activităţi se ţin în şcoală şi o parte se ţine în online", a explicat Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri