Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care se alocă 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale, de unităţile şcolare pentru pregătirea anului de învăţământ în contextul epidemiei de COVID-19.

"Va trebui să realizăm pentru adoptare, în urma avizului Consiliului Legislativ, două ordonanţe de urgenţă. Prima (...) este ordonanţa de urgenţă prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale, de unităţile şcolare pentru pregătirea anului şcolar. Este actul normativ prin care decontăm cheltuieli pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi, decontăm cheltuielile pentru echipamente de protecţie, măşti şi alte echipamente de protecţie, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice care au nevoie", a precizat Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Potrivit şefului Executivului, este vorba despre cheltuieli necesare pentru pregătirea şcolilor, astfel încât să fie diminuat riscul de transmitere a SARS-CoV-2.

"Aici solicit Secretariatului General transmiterea de urgenţă la Monitorul Oficial, să apară în cursul zilei de astăzi. De asemenea, doamnă vicepremier, vă solicit să avem şedinţă cu reprezentanţii asociaţiilor autorităţilor locale, cu asociaţia municipiilor, oraşelor, comunelor, împreună cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru a stabili în detaliu măsurile care trebuie luate pentru pregătirea anului şcolar", a completat prim-ministrul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri