Comunitatea Declic si Consiliul National al Elevilor (CNE) au organizat astăzi un protest în fața Ministerului Educației în semn de nemulțumire cu privire la modul dezastruos în care autoritățile au gestionat achiziția de laptopuri și tablete pentru elevii care întră în anul școlar 2020-2021. În semn de protest, manifestanții au folosit baloare cu heliu în formă de porci, pentru a arăta că nu toți elevii au primit tablete și laptopuri pentru a învăța în noul an școlar.

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauza că n-au avut laptop sau tabletă. Ne întrebăm ce se va întâmplă cu aceștia în noul an școlar ", a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

"În prima zi a anului școlar, nu vom fi la școală, în bănci, ci vom fi în față Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-i reprezenta pe colegii noștri pe care autoritățile i-au lăsat în urmă. Acestea ignoră cu bună știință faptul că 900.000 de elevi nu au avut acces la educație online pe durata stării urgență. Nepăsarea autorităților reprezintă o încălcare sistematică a dreptului la educație al tuturor elevilor, garantat de Constituția României. Solicităm guvernanților urgentarea procesului de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet!", a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, potrivit ziare.com.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri