Creşa nr.3 şi grădiniţa din cadrul liceului creştin privat "Logos", ambele din municipiul Bistriţa, nu au început activitatea odată cu debutul noului an şcolar, ca urmare a apariţiei unor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a precizat că, în cazul creşei nr.3, la care sunt înscrişi în jur de 70 de copii, părinţii au fost informaţi duminică să nu se prezinte luni dimineaţa la creşă cu cei mici, după ce una dintre angajate a primit rezultat incert la testarea pentru COVID-19, iar altele urmau să fie testate, potrivit Agerpres.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, spune că în cursul zilei de marţi s-a primit rezultat pozitiv pentru una dintre angajatele de la creşa nr.3, în timp ce o alta are două rezultate incerte şi urmează să fie testată pentru a treia oară.

"Astăzi s-au testat, de dimineaţă, pentru că acolo a fost un caz incert. Cei din primărie nu au pornit creşa tocmai din cauza acestui caz incert şi au retestat-o pe doamnă. Doamna aceea este tot incertă. Au fost testate şi toate contactele ei, pentru că o parte erau testate - şi erau negative - şi mai erau câteva netestate, pe care noi am insistat să le testeze. Astăzi, de dimineaţă, le-am dus la noi (la DSP - n.r.) şi le-am testat, ca să fim siguri, şi una dintre ele într-adevăr este pozitivă. Şi atunci nu începe creşa până când nu vedem care este situaţia", a declarat Andriţoiu.

În ceea ce priveşte situaţia de la grădiniţa care funcţionează în cadrul liceului privat creştin "Logos", directorul liceului, Remus Oniga, spune că, pe lângă cele trei educatoare deja confirmate cu COVID-19, alte două educatoare şi o bonă au obţinut rezultate incerte la testare, dar că se doreşte reluarea parţială a activităţii grădiniţei în cursul zilei de joi, cu patru grupe din totalul de şase.

"Două educatoare şi o bonă sunt incerte şi sunt replanificate pentru test pentru mâine dimineaţă. Am înţeles că trebuie un interval de 48 de ore, pentru că altfel ar fi mers astăzi. Noi joi deschidem parţial grădiniţa, nu ne bazăm pe fetele care sunt incerte, ne bazăm pe cele care sunt negative. Noi încă nu am avut activităţi cu copiii la clasă, deci nu este o interacţiune între personal şi copii. (...) Avem peste o sută de copii înscrişi. Noi avem în total zece educatoare. (...) Noi, cu cinci educatoare, putem funcţiona cu patru grupe", a declarat Oniga pentru AGERPRES.

DSP, primăria şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud monitorizează situaţiile apărute la creşa nr.3 şi la grădiniţa privată.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri