Orașul Siret din județul Suceava intră în scenariul roșu de COVID-19

Orașul Siret a intrat în scenariul roșu al epidemiei, după ce incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori a ajuns la peste șapte. Totul a plecat de la focarul apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret, unde în acest moment sunt 38 de cazuri de îmbolnăvire, din care 34 în rândul pacienților și 4 în rândul angajaților. Pentru că o parte dintre angajați au mers în oraș și au intrat în contact cu alte persoane, au apărut îmbolnăviri și în comunitate, potrivit G4Media.

Ca urmare a acestei situații, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială ”Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, dintre care 700 la școala gimnazială și la grădiniță. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni.

Situația va fi apoi reevaluată și, în funcție de incidența la mia de locuitori, se va lua o nouă decizie.

Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a precizat că sistemul educațional nu este singurul afectat de această creștere nedorită a numărului cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19.

”Începând de astăzi (n.a. – joi, 17 septembrie) industria HoReCa se închide. Vor putea funcționa doar terasele, dar pentru ceea ce înseamnă restaurante și cafenele la interior activitatea nu mai este permisă. De asemenea, slujbele religioase vor fi permise, dar numai în exterior, iar oamenii trebuie obligatoriu să poarte mască de protecție”, a declarat Adrian Popoiu.

Citeste si:
Barbatul care si-a salvat fiica de la inec, cautat in continuare
Barbatul care si-a salvat...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri