Cum se va desfășura concursul de angajare pentru cadre didactice

Condițiile concursului de angajare pentru cadre didactice au fost stabilite de Ministerul Educației prin ordinul nr. 5574/2020 privind organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unitățile de învățământ preuniversitar de stat în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial, potrivit G4Media.

Actul prevede că angajarea constă într-o probă scrisă dată de școală, cu subiecte făcute de școală și lucrarea evaluată de unitatea de învățământ care face angajarea.

Ministerul Educației a anunțat săptămâna trecută că scoate la concurs 500 de posturi în sistemul de învățământ, publicând regulile de concurs în Monitorul Oficial.

Proba scrisă se susține pe baza subiectelor elaborate de comisia de elaborare a subiectelor/baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, constituită la nivelul unității de învățământ/consorțiului școlar/grupului de unități de învățământ care s-au asociat temporar, în concordanță cu programele specifice pentru concurs în vigoare, aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, și se evaluează prin note de la 10 la 1. Comisiile de elaborare a subiectelor/baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise asigură, la cererea candidaților, și traducerea subiectelor în limbile minorităților naționale”, potrivit Ordinului citat.

Citeste si:
Câte școli din România au intrat în scenariul roșu
Câte școli din România au...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri