Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a aprobat suspendarea cursurilor faţă în faţă în trei clase dintr-o grădiniţă, o şcoală şi un colegiu din Brăila, după ce au fost descoperite cazuri de COVID-19, scrie Agerpres.

Potrivit hotărârii CJSU, se aprobă suspendarea pe o perioadă de 14 zile a cursurilor şcolare organizate în modalitatea "faţă în faţă", începând cu data de 18 septembrie pentru elevii clasei a VIII-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" Brăila, elevii din clasa a XI-a F - Grupa nr. 1 din cadrul Colegiului Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" Brăila şi copiii din Grupa mare nr. 1 din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 37 Brăila.

De asemenea, se aprobă suspendarea cursurilor preşcolare organizate în modalitatea "faţă în faţă" pentru Grupa mare nr. 1 din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 37 Brăila, începând cu data de 18 septembrie, conform hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 1598/18.09.2020, şi se dispune menţinerea măsurii de suspendare a cursurilor preşcolare pe o perioadă de 14 zile.

"Unităţile de învăţământ menţionate vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educaţiei şi cercetării. Reluarea cursurilor care presupun prezenţa 'faţă în faţă' pentru clasa/grupele menţionate la art. 1, suspendate temporar, se dispune prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, după obţinerea avizului Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Brăila şi cu informarea unităţii de învăţământ şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila", se arată în hotărârea CJSU.

În municipiul Brăila, cu excepţia Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu", unde Consiliul de Administraţie a luat decizia de a începe cursurile exclusiv online, pe scenariul "roşu", toate celelalte unităţi de învăţământ au început anul şcolar pe scenariul "galben".

În judeţ, Şcoala gimnazială Viziru şi Liceul Teoretic "George Vâlsan" din Făurei au început cursurile pe scenariul "roşu", iar unităţile şcolare din Dudeşti, Drogu, Mircea Vodă, Roşiori, Salcia Tudor, Surdila Găiseanca, Tudor Vladimirescu, Tufeşti, Valea Cânepii, Lanurile şi Baldovineşti, liceele din oraşul Ianca, Liceul "Nicolae Titulescu" din Însurăţei, Liceul "Matei Basarab" din Măxineni şi grădiniţele din Băndoiu şi Ţăcău au început şcoala pe scenariul "galben".

Celelalte unităţi şcolare din judeţul Brăila vor funcţiona pe scenariul "verde", ceea ce presupune că toţi elevii vor fi prezenţi la cursuri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri