Primăria municipiului Braşov vrea să achiziţioneze tablete, laptopuri, camere web în sistem videoconferinţă şi table interactive, în valoare de 10 milioane de euro, cu bani de la Uniunea Europeană, pentru şcolile din oraş, dar până la aprobarea proiectului, banii ar urma să fie alocaţi din bugetul municipalităţii, scrie Agerpres.

Primarul George Scripcaru şi inspectorul şcolar judeţean, Ovidiu Tripşa, au avut o întâlnire, online, cu directorii unităţilor de învăţământ din municipiul Braşov având ca temă stadiul pregătirii documentaţiei de licitaţie pentru proiectul de finanţare privind achiziţia de echipamente IT pentru elevii şi cadrele didactice din Braşov.

Conform datelor colectate de IŞJ Braşov de la fiecare unitate de învăţământ, în municipiu este nevoie de aproximativ 25.000 de tablete, peste 5.500 de laptopuri, la care se adaugă camere web, proiectoare şi table interactive.

"Vom face o procedură de achiziţie în funcţie de solicitările fiecărei unităţi de învăţământ, transmise de IŞJ. Aceste echipamente vor fi achiziţionate din fonduri de la bugetul local, care au fost prevăzute la rectificarea de acum două săptămâni, iar după aceea, noi vom face demersurile necesare pentru a recupera aceşti bani printr-un proiect de finanţare. Există o linie de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, Programul Operaţional Competitivitate, dar va mai dura câteva luni până când, sper, să reuşim să recuperăm aceşti bani. Este un risc pe care ni-l asumăm la nivelul Primăriei Municipiului Braşov. Cred că este un lucru benefic şi, în felul acesta, avem ocazia ca fiecare elev şi profesor să primească echipamentele IT necesare cursurilor online, fără a impune anumite condiţii privind situaţia socială", a declarat primarul George Scripcaru la întâlnirea online cu directorii unităţilor de învăţământ, conform sursei citate.

98% fonduri nerambursabile

Primăria Braşov va depune în perioada următoare un proiect de finanţare prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa prioritară - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, prioritatea de investiţii 2c. - Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, obiectiv specific 2.4 - Creşterea gradului de utilizare a internetului, Acţiunea 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate - Secţiunea E-Educaţie.

Din valoarea estimată a achiziţiei, de aproximativ 10 milioane de euro, 98% ar urma să fie fonduri nerambursabile.

Ghidul de finanţare stabileşte cerinţele tehnice ale acestor echipamente, precum şi valoarea maximă alocată pentru fiecare tip de echipament; astfel, valoarea maximă a unei tablete nu poate să depăşească 200 de euro, a unui laptop - 360 de euro, o cameră web de videoconferinţă poate costa maximum 350 de euro, iar o tablă interactivă nu va depăşi 1.600 de euro.

Sursa foto: Facebook/George Scripcaru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri