Opt elevi și trei preșcolari din Bihor au fost diagnosticați cu noul coronavirus

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a anunţat că în şcolile din judeţ sunt opt elevi diagnosticaţi cu Covid-19 şi trei preşcolari, iar o grădiniţă, din Marghita, este închisă temporar deoarece cele trei educatoare au fost confirmate pozitiv, scrie Agerpres.

Dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Bihor, monitorizată de instituţie, arată că din cele 732 de astfel de unităţi 726 se înregistrează în scenariul verde, care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Alte cinci unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul galben, iar o structură de învăţământ preşcolar de la Liceul Teoretic 'Horvath Janos' Marghita este închisă temporar

Situaţia privind personalul didactic arată două cadre didactice confirmate cu Covid-19 şi trei educatoare din Marghita.

"În toate cazurile s-au luat măsurile necesare impuse de reglementările în vigoare. În nicio situaţie sursa îmbolnăvirii nu a fost comunitatea şcolară. La nivelul unităţilor de învăţământ se monitorizează modul în care se desfăşoară procesul instructiv educativ şi se respectă regulile de igienă şi distanţare. În funcţie de situaţia cazurilor înregistrate, avem în prezent grupe sau clase aflate în izolare, respectiv structura de învăţământ preşcolar a Liceului Teoretic 'Horvath Janos' Marghita", se arată în comunicatul IŞJ.

Citeste si:
BEI: Finanțare de 190 milioane euro pentru companiile afectate de...
BEI: Finanțare de 190...

Potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri