Cinci clase de elevi de Şcoala gimnazială "Mihai Eminescu" din Zalău vor face în această săptămână cursuri online, după ce o profesoară care predă la respectivele clase a fost confirmată cu COVID-19.

„O colegă, profesoară de limba română, a fost confirmată ca fiind pozitivă cu noul coronavirus. De comun acord cu conducerea şcolii am luat decizia ca cinci clase, la care predă respectiva profesoară, să desfăşoare în această săptămână orele online. Oricum, cel mai probabil vineri, iar mai apoi luni şi marţi, săptămâna viitoare vor fi cursuri online din cauza alegerilor, iar de miercuri vom decide cum se va proceda", a declarat marţi, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar, Vasile Bulgărean.

Potrivit acestuia, ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică va decide măsurile care se vor lua în cazul profesorilor care au intrat în contact cu persoana infectată.

Conform datelor făcute publice luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, 325 unităţi de învăţământ din judeţ sunt în scenariul ce presupune participarea zilnică la ore a tuturor preşcolarilor şi elevilor şi 15 unităţi de învăţământ cu revenirea parţială, prin rotaţie de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Nicio şcoală din judeţ nu este în scenariul "roşu", fapt ce ar presupune desfăşurarea cursurilor online, cu excepţia celor cinci clase de la şcoala "Mihai Eminescu" din Zalău.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri