În a treia săptămână de școală, Inspectoratul Școlar București transmite oficial sancțiunile pe care profesorii le riscă dacă refuză să intre în programele de predare online a lecților.

Instituția spune că acele cadre didactice care nu se vor conforma la modalitatea de învățarea online riscă să fie date afară, scrie europafm.ro.

„Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice. Ce înseamnă sancțiuni drastice? Până la desfacerea contractului de muncă.

-Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București-

La începutul săptămânii trecute, premierul Ludovic Orban spunea că dacă situația o va cere, se vor impune anumite măsuri legale pentru profesorii care nu vor să predea online.

Potrivit celei mai recente reactualizări a scenariilor transmise ieri de Ministerul Educației, numărul școlilor care au activat scenariul roșu (cel în care elevii învață exclusiv online) a crescut la 581, față de 313 câte erau înregistrate săptămâna trecută.

Situația privind scenariile de funcționare este următoarea:

  • 12.540 de unități de învățământ în Scenariul 1 (Scenariul verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 4.535 de unități de învățământ în Scenariul 2 (Scenariul galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 581 de unități de învățământ în Scenariul 3 (Scenariul roșu) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Ministerul Educației și Cercetării menționează că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri