Redeschiderea școlilor după lunile de vacanță nu este, în general legată de numărul mare de îmbolnăviri de coronavirs, arată date unui studiu realizat de fundația educațională independentă Insights for Education din Zurich, în 191 de țări.

Analiza preluată de Reuters indică faptul că închiderea școlilor în 2020, la nivel global reprezintă echivalentul a 300 de miliarde de zile de școală pierdute, acumulate de copiii din întreaga lume.

Bilanțul nu este unul deloc favorabil: acele 300 de miliarde de zile vor fi pierdute de copiii din țările mai sărace, în timp ce 711 milioane de elevi sunt încă în afara școlii.

„S-a presupus că deschiderea școlilor va conduce la infecții și că închiderea școlilor va reduce transmiterea, dar realitatea este mult mai complexă”,

-Randa Grob-Zakhary, fondatorul și directorul executiv al Insights for Education-

Fundația a mai constatat că în 52 de țări în care s-a început școala în august și septembrie (iar aici sunt incluse Franța și Spania), rata de infectare a crescut mai mult în timpul vacanței, comparativ cu momentul în care au fost închise. În aceste state nu s-a constatat nicio corelație fermă între statutul școlii și numărul infecțiilor. Prin urmare, specialiștii care au realizat studiu susțin că este nevoie să fie luați în calcul alți factori.

Cu toate acestea, în Marea Britanie și Ungaria, nivelul infecțiilor a scăzut după închiderea inițială a școlii, a rămas scăzut în timpul vacanței și apoi a început să crească după redeschiderea unităților de învățământ.

„Cheia acum este să învățăm de la acele țări care se redeschid în mod eficient pe fondul infecțiilor în creștere”, a mai spus Grob-Zakhary.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri