Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că nu crede că se va ajunge la o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu, predându-se online, menţionând că autorităţile locale iau deciziile care se impun, în funcţie de numărul cazurilor de coronavirus, scrie G4Media.

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că nu vede o închidere la nivel național a școlilor. În plus, aceasta a adăugat că prezența fizică la ore are rezultate mult mai bune. În acest sens, decizia privind închiderea școlilor a fost lăsată la latitudinea autorităților locale.

”Școlile, inspectoratele, DSP-urile, cu comitetele judeţene de situaţii de urgenţă decid dacă există pericol în comunitate, în proximitatea şcolii, dacă există şi o creştere a numărului de cazuri. Ar fi anapoda, oarecum, în localităţi în care nu ai niciun caz să introduci şcolile în scenariul roşu doar pentru că în alte localităţi ai o creştere a numărului de infectări. Deci, decizia noastră la nivel naţional este ca şcoala să se desfăşoare în principiu cu prezenţă faţă în faţă, dacă sunt respectate cele două criterii: criteriul epidemiologic şi criteriul intern al şcolii de protecţie sanitară pentru copii şi profesori“, a spus Turcan.

Referitor la dotarea unităţilor de învăţământ cu tot ce este necesar în această perioadă de pandemie, viceprim-ministrul a menţionat că guvernul a alocat 175 milioane de euro pentru achiziţii, şcolile şi administraţiile locale fiind necesar să colaboreze şi să le asigure elevilor şi dascălilor cele necesare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri