Deși în general Marea Britanie s-a remarcat ca o destinație de studiu reunumită pentru programele universitare, colegiile și liceele se ridică la aceeași performanță. Pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie, Asociația „Ține de Noi” împreună cu Headmasters' and Headmistress' Conference lansează un concurs pentru obținerea unor burse de prestigiu.

Beneficiile studiului în Marea Britanie

Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o școală britanică de prestigiu, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School etc. De asemenea, ei își pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își pot face noi prieteni din diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie.

În anii trecuți peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, programe care le-au facilitat ulterior admiterea la una din facultăți de prestigiu, precum Oxford, Cambridge, London School of Economics.

Ce pași trebuie să urmezi ca să te înscrii și ce taxe vei plăti

Formularul de aplicare, precum și toate instrucțiunile privind completarea acestuia se regăsesc aici. Termenul limită de depunere a acestor formulare este 18 decembrie 2020.

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe școlare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei.

Singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt:

  • O taxă în valoare de 19 lei, atunci când elevul își înscrie aplicația în cadrul acestui concurs, detalii regăsiți în documentația din link-urile de mai jos. Taxa aceasta este nereturnabilă.
  • O taxă în valoare de 1250 lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și vor pleca la studiu în Marea Britanie.

Citește și: Cum vei putea intra în Marea Britanie, începând cu octombrie 2021

Criterii de eligibilitate pentru bursele complete

  • să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2020-2021) în clasa a X-a;
  • să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
  • venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2020 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
  • vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2021, între 16 ani și 17 ani si 6 luninu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2004 și 01.09.2005.

Elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2020 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Unde transmiți aplicația

Reprezentanții asiciației spune că transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic sub forma unui singur PDF complet (formularul de aplicație semnat) la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să aducă dosarele în ziua interviului.

Informaţii complete despre procesul de aplicare şi ce presupune experienţa educaţională la o şcoală independentă din Marea Britanie pot fi consultate și pe site-ul Asociației de Noi.

Probleme des întâlnite în transmiterea aplicațiilor pentru concursul de anul trecut

  • În prima fază este necesar transmiterea formularului electronic de aplicație complet și semnat de către elevi și părinți sub forma unui singur PDF; elevii care vor fi selectați pentru cea de-a doua etapă vor fi anunțați să aducă dosarul complet cu toate documentele în ziua interviului;
  • Taxa administrativă de 1250 lire trebuie achitată doar de către câștigătorii concursului, de către cei care vor fi anunțați că au câștigat și vor pleca la studiu în Marea Britanie;
  • Observație pentru pagina 6 din formularul de aplicație: Dacă elevul nu are în prezent, în momentul transmiterii aplicației note/medii este rugat să completeze doar cu notele/mediile anului precedent.
  • În cazul în care școala nu poate elibera foaia matricolă în limba engleză, aceasta trebuie tradusă la un traducător autorizat, apoi semnată și ștampilată de către școală.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri