Universitatea Princeton oferă 16 cursuri online gratuite în cadrul cărora studenții pot învăța despre aproape orice, de la noțiuni de bază despre Bitcoin, informatică și politici de sănătate până la psihologia din spatele budismului sau istoria globală a capitalismului, potrivit Businessinsider.com.

La fel ca multe alte universități de renume din SUA, Universitatea Princeton oferă cursuri online deschise prin intermediul furnizorilor de educație online. Astfel, studenții din întreaga lume pot accesa cursuri de vârf fără grija unora dintre cele mai prohibitive bariere (locație și cost), în timp ce educatorii ajung să extindă sfera impactului lor asupra studenților.

Cursurile Princeton se pot accesa pe edX, Coursera și Kadenze. Pentru edX în mod specific, multe dintre cursuri sunt acum arhivate, ceea ce înseamnă că studenții pot vizualiza majoritatea materialelor cursului, dar nu pot finaliza sarcini pentru obținerea unei note sau nu pot interacționa cu personalul cursului pe forumuri.

Lista celor 16 cursuri online gratuite:

• Lilieci, rațe și pandemii: o introducere în politica de sănătate
• Budismul și psihologia modernă
Bitcoin și tehnologii Cryptocurrency
• Altruism eficient
Informatică: programarea cu un scop
• Paradoxurile războiului
• HOPE: Human Odyssey to Political Existentialism / Odiseea umană la existențialismul politic
• Funcționarea guvernului în locuri dificile
• Algoritmi, Partea I
• Arta ingineriei structurale: poduri
• Scrierea studiilor de caz: știința livrării
• Libertăți civile
Laborator de istorie globală
• Arta ingineriei structurale: seifuri
• Interpretare constituțională
• Istoria globală a capitalismului

Gratuit, dar fără certificat de participare

Spre deosebire de multe alte universități de prestigiu, Princeton nu oferă un certificat de finalizare a cursului, cum ar fi cursul de știință al fericirii de la Yale sau seria de cursuri de informatică CS50 de la Harvard. Așadar, toate cursurile de la Princeton sunt complet gratuite, dar nu poți plăti pentru certificarea pe care ai dori să o adaugi CV-ului sau profilului tău LinkedIn.

Peste 250 de universități renumite oferă cursuri online

Odată cu pandemia au fost publicate numeroase cursuri online de la universități de prestigiu din toată lumea. Potrivit classcentral.com, în 2020, peste 250 de universități, printre care Harvard, Stanford sau MIT au publicat 900 de cursuri online gratuite, din domenii diverse, de la business, știință, medicină, programare, data science, educație, artă, științe sociale, inginerie și matematică.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri