Metaminds continuă seria inițiativelor din cadrul platformei de responsabilitate socială #beameta prin care și-a propus să promoveze personaje reale care doresc să își depășescă limitele și, prin acțiunile lor, să genereze performanță, plus-valoare și schimbare în diferite domenii. De data aceasta, personajele principale sunt elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București care transformă colectarea selectivă a deșeurilor într-un sprijin real pentru școlarii din mediul rural puși la grea încercare de condițiile de învățare la distanță. Astfel, cu ajutorul Metaminds, deșeurile colectate selectiv de liceenii din București se vor transforma în tablete donate Școlii Gimnaziale „Scorțoasa” din județul Buzău.

Prin această campanie, Metaminds împreună cu Fundația Ecologică “Floare de Colț”, din care fac parte mulți elevi din cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul” din București, își propune să aducă împreună două subiecte extrem de actuale și importante pentru România: conștientizarea necesității colectării selective și implicarea în educație.

Educația este unul dintre pilonii sociali în care Metaminds caută să se implice tot mai des datorită legăturii puternice între domeniul de activitate al companiei și tineri – cei care au cea mai mare nevoie de tehnologie ca să se dezvolte și să devină în viitor inițiatorii unor noi proiecte cu rol în dezvoltare și inovație: viitorii meta.

Andrei Cruceru, CEO Metaminds

Cei aproximativ 150 de elevi voluntari din cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul” vor fi implicați, timp de trei luni, într-o acțiune de colectare selectivă, online, în cadrul unei platforme dedicate create de Metaminds. Ei vor încărca fotografii cu deșeurile colectate și cărora le corespunde un anumit număr de puncte care se cuantifică ulterior în tablete donate.

Pe de-o parte elevii sunt implicați într-un proiect de reciclare, pe de altă parte implicarea lor voluntară are impact asupra copiilor din medii defavorizate care au acces redus la educație, mai ales în contextul actual.

Petre Stoinea, coordonatorul Fundației ”Floare de Colț” și profesor în cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul”

La finalul campaniei, Metaminds va răsplăti implicarea voluntarilor printr-o donație de tablete către elevii Școlii Gimnaziale “Scorțoasa” din județul Buzău, pentru a asigura tinerilor din mediul rural accesul la un act educațional de calitate chiar dacă școala s-a mutat în online din cauza pandemiei.

De asemenea, în cadrul platformei există și o secțiune cu informații utile despre cum se face corect colectarea selectivă. De fapt, unul dintre obiectivele pe termen lung al campaniei inițiate de Metaminds este să familiarizeze elevii cu acțiunile de reciclare, astfel încât orice adolescent din țară să aibă acces la aceste informații și să poată colecta corect împreună cu familia.

Metaminds este o companie 100% românească specializată în integrarea soluțiilor de securitate cibernetică și a arhitecturilor complexe în domeniul IT, înființată în 2015 și care numără nu mai puțin de 100 de ani de experiență individuală cumulată a echipei de experți.

Fundația ecologică “Floare de Colț” este o organizație autonomă și non-profit, cu scop educațional înființată în București în urmă cu 26 de ani.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri