Școlile din România se redeschid începînd cu data de 8 februarie, este anunțul făcut de Klaus Iohannis, într-o declarație de presă, susținută la Palatul Cotroceni.

„Am decis ca începând de luni majoritatea copiilor să meargă fizic la școală. Evident, trebuie să respectăm și să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte pentru că ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure”, a declarat Șeful Statului.

Scenariile de funcționare pentru semestrul al doilea

Reamintim încă o dată scenariile de funcționare privind reînceperea semestrului doi, în unitățile de învățământ, anunțat de președintele Klaus Iohannis, în prima jumătate a lunii ianuarie:

  • scenariul verde - toți elevii merg la școală
  • scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase urmează cursurile în online.
  • scenariul roșu - când se depășește incidența de 3 la mia de locuitori; „la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online”, a declarat Șeful Statului.

Citește și: Cum se va face reîntoarcerea la școală în condiţii de siguranţă

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri