Elevii cu contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică, cei care au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical, dar şi elevii care au aparţinători în familie cu vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare, vor învăţa online, a anunțat ministerul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii recomandă ca elevii cu simptome "specifice" să rămâne acasă.

Totodată, vor preda online şi profesorii care prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii.

Conform sursei citate, sunt cinci excepţii în care va trebui asigurată educaţia online:

  • elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical;
  • elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare;
  • elevii prezintă simptome; recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă;
  • profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii;
  • profesorii prezintă simptome specifice.

Reamintim că școlile din România se redeschid începând cu data de 8 februarie, anunțul fiind transmis de Klaus Iohannis, într-o declarație de presă, susținută la Palatul Cotroceni.

„Am decis ca începând de luni majoritatea copiilor să meargă fizic la școală. Evident, trebuie să respectăm și să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte pentru că ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure”, a declarat Șeful Statului.

Vezi și: Scenariile de funcționare pentru școli, anunțate pentru semestrul al doilea

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri